Happy Tomato Soup

Standard

De to siste helgene har vi hatt bursdagsselskap for vår 5 åring Stella. Stella kom til verden 09.11.10, to dager før pappen Esben sin bursdag, 11. november. Så i går hadde vi familie selskap for feire de begge. Jeg er veldig glad i å lage middag, foretrekker det framfor å bake, og liker aller best å lage mat fra bunnen av. Vi ble i underkant av 30 stykker i går, så jeg måtte også lage noe som var enkelt å lage til så mange, og som også ble bedre jo lenger den sto. Så da ble det hjemmelaget tomatsuppe med eltefrie brød til.  Oppskriften på brødene har jeg hentet fra flinke Ina som driver Matpaabordet.no og suppeoppskiften skal dere få av meg nå!

Bursdagsfeiring

Bursdagsfeiring

Happy Tomato Soup (ca 4 personer)

– 3 fedd hvitløk
– 1-2 sjalottløk
– 1 gulrot
– 1 paprika
– Basilikum
– Soltørkede tomater
– 3 bokser med Go Green opphakkede Tomater
– 1 terning Grønnsaksbuljong
– Kokosblomstsukker
– Dadler
– Tomatpesto
– Fløte
– Himalaya salt

Start med å stek hvitløk og løk i litt olje. Putt så i bladene fra en hel basilikum plante. Etter dette har stekt i et par minutter tar du så i opphakket gulrøtter og paprika og steker det et par minutter til. Så lar jeg det steke litt til med 3 ss med soltørkede tomater og 1-2 ss tomatpesto. Mens det steker koker jeg opp 500 ml vann med grønnsaksbuljong. Når dette har fått et oppkok heller jeg det over grønnsakene. Lar det koke til grønnsakene er møre. Tar så i 1 ss kokosblomstsukker, 3 bokser med Go green økologiske opphakkede tomater og en 1-2 dadler for at suppen ikke skal bli så bitter. Tar også i 1 ts med Himalaya salt. Skrur ned varmen, og lar dette putre en 10 minutters tid. Bruker så stavmikser for at suppen skal bli jevn og fin. Smaker til med salt og pepper, og litt fløte.

Vi hadde egg, parmesan, urter og pasta som tilbehør til suppen.

// Ha en fin uke videre!
Jannicke //

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..