Chia on my mind

Standard

«Nok er nok», tenkte jeg i går før jeg fylte kjøleskapet til randen med deilig chiagrøt.
Høsten er i gang, og jeg vil ikke kaste bort tiden med å ligge under dyna med feber lenger.

Det få ting som er mer næringsrikt og bygger opp imunnsystemet ditt mer enn chiafrø.
Chia er planterikets beste omega 3 kilde, men innholder og omega 6, jern, kalium, magnesium, fosfor og kalsium. Chia er faktisk den beste kilden til omega 3! Chia inneholder mye fiber, og gir mye energi, og idredettsutøvere bruker det for å få langvarig energi under f.eks løping. Det er også rikt på protein, men er en mere lettfordøylig proteinkilde enn for eksempel kjøtt og protein shaker.
Chia gir faktisk en bedre fordøyelse, og kan virke rensende på kroppen.

Chiagrøt

Deilig frokost, hjemmelaget chiagrøt

Dere kan finne mange oppskrifter på nettet på chiagrøt, men mitt tips er i hvertfall bland det med en nøttemelk du er glad i. Jeg lagde i går mandelmelk som jeg blandet chiafrøene med, men jeg tok og i frossene jordbær, frossene bananer. Jeg juicet økologiske appelsiner, sitroner, mango og ananas som jeg rørte det sammen med. På bildet som er fra frokosten i dag tidlig, har jeg toppet det med hjemmelaget granola, litt kokosmelk og frossene norske blåbær. Når alt er rørt sammen tykner grøten av å stå noen timer i kjøleskapet.

God helg!
Håper dere som ikke har testet ut chiagrøt tester det ut. Kanskje det blir en ny favoritt?
Jeg svarer mer enn gjerne på spørsmål i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..